Biercentrum 'De Lambiek' opent op 21 oktober zijn deuren voor individuele bezoeken.
Een individueel bezoek omvat toegang tot de tentoonstellingsruimte, een exclusieve videovoorstelling over het brouwproces en achteraf een gratis degustatieglaasje lambiekbier.
In de tentoonstellingsruimte ontdek je hoe lambiek wordt gebrouwen, welke ingrediënten tijdens het brouwproces worden gebruikt en wat spontane gisting is. Ook de historiek van het lambiekbier wordt in het biercentrum uitgebreid toegelicht. De elf ambachtelijke lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen die lid zijn van HORAL - Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren - worden in de verschillende vitrinekastjes voorgesteld. Je kan desgewenst naar believen de verschillende soorten Oude Geuze, Oude Kriek en andere streekbieren proeven in onze gezellige degustatieruimte.
Het biercentrum is met aangepaste toiletten, aangepaste tafels en een conflictvrije ingang volledig toegankelijk voor andersvalide personen. Het biercentrum is hiervoor in 2015 bekroond met een A+-toegankelijkheidslabel.