Het is zover, onze allereerste collab is een feit! En dit met niemand minder dan Alvinne. kom op 7 september onze eerste collab in primeur proeven op onze opendeurdag. Welkom van 11u-18u. Vrije toegang, zowel de bar, shop en het terras zullen open zijn. Wie zich inschrijft op
[email protected], krijgt alvast een gratis proefglas Oude Lambiek.
De collab, die als naam Cherry Of Eden krijgt, is een blend van 50% Alvinne Chain Reaction op vijgenbladeren en 50% Eylenbosch Kriekenlambiek.
Wanneer vrienschap, traditie en creativiteit elkaar ontmoeten, ontstaan er bijzondere smaken.
Eylenbosch Kriekenlambiek
De lambiek gebruikt om deze kriekenlambiek te maken is gemiddeld 3 jaar oud. In deze lambiekblend macereerden dan 9 maanden lang een mengeling van Gorsem en Lutowka krieken.
Deze krieken zijn zure krieken die in hun geheel (inclusief de pit) handmatig worden toegevoegd aan de lambiek.
Alvinne Chain Reaction Fig Leaves
De Chain Reaction is een volmout, gemengd vergist bier. De huiscultuur van Alvinne, de Morpheusgist (mengeling van hoge gist en melkzuurbacterie), werd gebruikt. De hoofdgisting vindt plaats in een inox tank en rijpt verder op een Chateauneuf du Pape foeder. Dit is een continu proces. Wanneer er bier van de foeder gehaald wordt om te blenden, wordt dit terug bijgevuld met vers bier.
Voor dit bier werd er een deel van de foeder gehaald, om er dan vijgenbladeren in te laten macereren.
De kriekenlambiek levert zijn dieprode kleur, levendige zuren en fruitig karakter.
Het foederbier voegt lagen toe van zachte houttonen en subtiele exotische aroma’s van vijgenblad.
Het resultaat? Een complex maar toegankelijk bier, waar fris en zacht, rood fruit en zachte kokosaroma's, traditie en experiment in harmonie samenkomen.