Chargement Évènements

« Tous les Évènements

  • Cet évènement est passé

15de Dag van de Lambiek - exclusief bezoek bij Eylenbosch

30 septembre

Op zaterdag 30 september wordt in Hof van Piemont in Zellik, waar de lambiek van Eylenbosch ligt te rijpen, het startschot gegeven voor de ‘Maand van de Lambiek’. Tijdens deze 15de ‘Dag van de Lambiek’ kan je meer dan 15 verschillende soorten lambiek proeven. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen achter de schermen van een van de recentste lambiekproducenten. Ze zijn welkom vanaf 15 uur.

De Dag van de Lambiek is een organisatie van vzw Het Geuzegenootschap en werd meer dan 15 jaar geleden in het leven geroepen om het legendarische vatenbier van het Pajottenland en de Zennevallei in de schijnwerper te plaatsen. ​Het evenement gaat sinds vorig jaar door bij een échte producent. Dit jaar is dat Eylenbosch.

Op bepaalde tijdstippen zal Erik De Keermaeker, eigenaar en drijvende kracht achter de heropstanding van Eylenbosch, uitleg geven over de geschiedenis, het productieproces en de toekomstige plannen van de lambiek- en geuzeproducent. Daarnaast zal in de tonnenzaal een indrukwekkende verzameling lambiek van onder andere Boon, Bobbi, De Cam, Den Herberg, 3 Fonteinen, Girardin, Kestemont, Kluysbosch, Lambiek Fabriek, Lindemans, Odilon, Oud Beersel, Sako en Timmermans worden voorgesteld. Nergens ter wereld tref je op één plaats zoveel verschillende soorten lambiek aan. Sommigen zijn zelfs niet in de handel verkrijgbaar, maar werden voor dit evenement speciaal ter beschikking gesteld.