Chargement Évènements

« Tous les Évènements

  • Cet évènement est passé

Happen & Trappen in Lambiekland, een culinaire fietstocht doorheen de Zennevallei

30 septembre

Met de Zenne als houvast fiets je door de streek van de Brettanomyces Bruxellensis en de Brettanomyces Lambicus. De wat? Deze wilde gisten zweven aan de oevers van de rivier door de lucht en zetten al eeuwenlang het spontane gistingsproces van lambiekbier in gang. Het geheim van dit unieke bier zit ‘m dus in de lucht én in de vingers van de gepassioneerde lambiekbrouwers.

Tijdens deze fietsroute kom je er alles over te weten en proef je op verschillende plaatsen letterlijk van de streek van lambiek en geuze.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
• Koffie en gebak bij Fietswinkel & Koffiebar Falco
• Lunch in Bierhuis Oud-Beersel
• Lambiekproevertje bij Café de Kluis

Vul je bidon
Is het een fietswinkel? Of een koffiezaak? Falco is het gewoon allebei. De barista maakt je een perfect schuimende cappuccino of kruidige thee terwijl je kan snuisteren tussen de wielerspullen in deze trendy zaak. Je kan hier meteen een e-bike huren voor je tocht door Lambiekland. Vul je bidon gerust, niet met lambiek maar met water en ijsblokjes.

Miraculeuze madonna
Falco ligt aan de voet van de indrukwekkende Sint-Martinusbasiliek in hartje Halle. Kom dus gerust wat vroeger op de afspraak en neem je tijd voor een bezoekje. Verwacht je aan een boeiende trip door de geschiedenis van dit eeuwenoude bedevaartsoord, met een miraculeus zwart Mariabeeldje, kanonskogels uit 1489 en veel andere kerkschatten.

Legendarische brouwerijen
Je bent nog maar net de stad uit, en daar passeer je al de eerste lambiekbrouwerij. En wat voor één: Frank Boon blies in de jaren ’70 eigenhandig de brouwtraditie in het Pajottenland nieuw leven in. Vandaag is de familiale lambiekbrouwerij de grootste van de streek. Misschien heb je even tijd voor een bezoekje aan de Biershop? Niet te lang, want voor je aan de tweede culinaire halte komt, moet je ook nog veilig voorbij Brouwerij 3 Fonteinen. Nog zo’n monument van de streek.

Lambiekpaté of plattekaas?
Bijna halverwege de route zie je de opvallende gevel van Het Bierhuis, vlak naast brouwerij Oud Beersel. In Beersel, dus. Brouwmeester Gert Christiaens redde eigenhandig de brouwerij uit 1882 van een teloorgang, en in 2022 heropende hij het gezellige, authentieke én innovatieve Bierhuis. Hier proef je de echte specialiteiten van de streek, zoals bierbrood met lambiekpaté, of met plattekaas, radijsjes en pijpajuin.

Op naar een echt lambiekstoemperscafé!
Gelukt om je los te maken na de lekkere lunch? Dan trap je door het glooiende landschap van Beersel en Sint-Genesius-Rode doorheen het Hallerbos richting Halle voor een lambiekproevertje in herberg De Kluis. In dit kleine maar gezellige lambiekstoemperscafé vind je een uitgebreide lambiekkaart van bijna alle lambiekproducenten uit de streek. De perfecte plek voor een lambiekproevertje van het vat, toch ? Vind je een lambiek wat te zuur vraag dan naar een lambiekstoempertje! Wat dacht je van een vleesplankje geperste kop erbij ?
Na een verdiende pauze is het noch een klein eindje rijden tot je de toren van de Sint-Martinusbasiliek weer in zicht krijgt. Krijg je niet genoeg van al dat lekkers dan kan je nog altijd langsgaan in café-brouwerij Den Herberg!

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route: https://www.happenentrappen.nl/route/298

Détails

Date :
30 septembre
Catégories d’Évènement:
,
Site :
https://www.happenentrappen.nl/route/298

Lieu

Toerisme Pajottenland & Zennevallei
Grote Markt 1
Halle, 1500 Belgique
+ Google Map