Chargement Évènements

« Tous les Évènements

WANATOU / Eénmalig reünieconcert The Boondocks met Belpop Bonanza

29 octobre

Waar naartoe deze herfst? Wel, wat dacht je van ons herfstprogramma WANATOU met verschillende evenementen in onze brouwerij op het snijpunt van culinair & cultuur? Over enkele weekends heen presenteren we een aanbod met voor elk wat wils! 👉 Tickets & meer info vind je via www.sintbernardus.be/wanatou
ZATERDAG 29 OKTOBER
Eénmalig reünieconcert THE BOONDOCKS met Belpop Bonanza
Begin de jaren ’90 werd de Nederlandstalige rockband The Boondocks opgericht in Poperinge. Het momentum voor rockbands met Nederlandstalige teksten was duidelijk aan hun kant, want ook De Mens, Gorki en Noordkaap verrezen toen aan de horizon. In Nederland hadden The Scène en Tröckener Kecks op dat moment al ruimschoots bewezen dat je niet in het Engels hoeft te zingen om een groot publiek te bereiken.
De eerste Boondocks single ‘Ik wacht’ bracht de band meteen in De Afrekening van Studio Brussel. Die landelijke airplay bezorgde hen tientallen concerten over hele land. Hun albums ‘Yucca’ en ‘Bloed en Rozen’ werden beiden geproduced door Rick De Leeuw, frontman en liedjesschrijver van de Tröckener Kecks.
Eind de jaren ’90 werd de band zachtjes ontbonden en maakten verschillende groepsleden een doorstart met een andere band, Babel.
Het project Belpop Bonanza Westhoek bracht de ‘legacy’ van The Boondocks helemaal terug onder de aandacht en de verschillende originele groepsleden voelden dat de tijd rijp was om misschien nog één keer het Boondocks repertoire te berde te brengen. Hoewel, dat klopt niet helemaal. Frontman en tekstschrijver Rik Denys heeft een tijdje terug twee hersenbloedingen opgelopen en is bijgevolg niet meer in staat om te zingen. Toch is Rik niet verbitterd en heeft hij de afgelopen jaren zelfs nieuwe instrumentale muziek gemaakt onder de alias Ricky!boy.
De rol van Rik wordt tijdens dit éénmalig reünieconcert dan ook opgevangen door verschillende gastzangers- en zangeressen. O.a. deze artiesten hebben hun komst reeds bevestigd: Marjan Debaene, Alain Tant (Once More, Luna Twist), Trui Chielens (Kotjesvolk, Sidus), Frederik Mahieu (Red Spot Jr), Bavo Vanden Broeck (Dokter Vroman), Joost Denuwelaere (Bloedend Hart), Frank Verdru (Bloedend Hart), Jeroen Vanryckeghem en Charlotte Eeckhout.
De originele bezetting van The Boondocks, namelijk Rik Denys (zang & gitaar), David Poltrock (toetsen), Bart Doise (bas), Luc Daenekindt (gitaar), Jeroen Vanryckeghem (gitaar & backing vocals), Dominiek Pattyn (drums & backing vocals) zal voor deze gelegenheid versterkt worden door Dieter Caillau (toetsen) en Mattie Archie (gitaar).
De opbrengst van de ticketverkoop zal worden geschonken aan een goed doel, gekozen door Rik Denys. De Letterhop vzw verlaagt de financiële drempel voor hulpverlening en ijvert om therapeutische ondersteuning voor iedereen toegankelijk te maken. Lees meer over Letterhop: https://www.delettergreep.be/vzw-letterhop
Het concert zal worden ingeleid door Jan Delvaux en Jimmy Dewit van Belpop Bonanza. Hebben ook reeds bevestigd om deel te nemen aan deze inleiding: Alex Vanhee (fotograaf) en Dis Huyghe (manager van o.a. Stikstof en Zwangere Guy), beide ex-Poperingenaars.
Deuren: 19u00 / Aanvang: 20u00
VVK: €18 / ADD: €20

Détails

Date :
29 octobre
Catégorie d’évènement:
Site :
https://www.facebook.com/events/5311146348949890/

Lieu

St. Bernardus
Trappistenweg 23
Poperinge, 8970 Belgique
+ Google Map