In een oude villa, met een rijke brouwgeschiedenis, houden we twee bijzondere diners op zaterdag 28 en zondag 29 april. Het recept van de avond is eenvoudig: 1 beginuur, 1 tafel, 1 menu met in elke gang een uitdrukking van tijd, terroir en lokale producten. Maarten werkt nauw samen met kleinschalige biologische telers, oogst op het veld en verzamelt kruiden in het wild. Brouwerij 3 Fonteinen is befaamd voor zijn traditionele en spontaan gebrouwen lambik en authentieke geuze en fruitbieren.
Het menu wordt gebaseerd op de typische eigenschappen van speciale bieren waaronder:
• jonge vs. oude lambik
• experimentele en kleinschalige fruitlambikken
• Armand’s 4 Seizoenen: Lente, Zomer, Herfst, Winter
• een Faro, op basis van groentemelasse
“Mijn benadering van koken sluit nauw aan bij hun manier van brouwen. Enkel eerlijke producten, puur in gebruik. Daarom is dit een absolute match. Het menu wordt een aftasten tussen bitter, zoet en zuur. Een koken met delicate brouwsels en bij-producten.” – Maarten Van Essche