Parce qu'on a les clients les plus beaux, les plus merveilleux, les plus drôles, les plus funs, bref les meilleurs du monde (sans déconner), tout le staff du Moeder Lambic Original veut faire la fête avec vous une dernière fois cette année et vous dire un ÉNORME MERCI ! 🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻 • 16h00 : 1 Cask de la collaboration Ales Agullons / No Science Brasserie • 23h00 : Super Lottery • 00h00 : À PARTIR DE MINUIT TOUTES LES PINTES À 4€
This Weekend we'll release on tap some fresh airshipped IPA's from New York! Fresh beers from Finback Brewery - Sand City Brewing Co. - Barrier Brewing Co. & LIC Beer Project! If you didn't tried it yet, the amazing Proof Brewing Company from Florida are already pouring at the bar.
Ladies & Gents, for the first tap takeover of this year we chose Azimut Brasserie, the best micro brewery from Bordeaux, to share it's liquid creations with us! Their philosophy is inspired by the words of the architecht Mies van der Rohe : "Less is more". Their brews are simple, original, accessible, bewildering and mostly developped to be drunk in pints!
A l'occasion du traditionnel "Lapin perdu", la Petite Fontaine a le plaisir de vous convier à sa soirée "Lapin des Dieux". Quoi de plus convivial qu'une bonne soirée autour d'un bon plat agrémenté de cette succulente bière blonde dont la réputation n'est plus à faire ? Au menu : Mutiau P'tite saucisse - compote douceur (les vergers de Brunehaut) Lapin mijoté à la Paix Dieu (Brasserie Caulier), pruneaux et raisins - pommes de terres Salade Tournaisienne Galette des Dieux (coffret surprise spécial "Paix Dieu" offert au roi et à la reine. )
Professioneel met bier bezig of er door gepassioneerd en altijd al willen weten wat lambiek nu echt zo speciaal maakt? De kans dat de Lambiek Academie dan iets voor jou is, is niet gering! Op 15 januari is het weer mogelijk om jou een dag lang te laten onderdompelen in de wereld van deze uitzonderlijke bieren. De Lambiek Academie is een opleidingsaanbod van de Hoge Raad voor de Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL), om iedereen die op professioneel niveau in aanraking komt met lambiekbieren vakkundige ondersteuning te bieden. Het richt zich dus in de eerste plaats tot horeca-uitbaters en hun personeel maar […]
Hell-o boils and ghouls! Rendez-vous at Dynamo next Thursday the 16th of January for a hot hot hot date! 🌶Bring a towel to dampen your sweat, we’ll take care of the rest. 🌶 Fans of chili peppers/sauces and (of course) beer, Voodoo Vegan has been invited with their famous stout beer chili to pair with a selection of awesome hot sauces curated by @Lucas Blasty and great beers from Dynamo - Bar de Soif. About the stout beer chili, who tasted it before knows it was already explosive💥Yet it will be yummily upgraded next Thursday for the hot sauce tasting. […]
Le paysage brassicole a fortement évolué au cours du dernier siècle, et Bruxelles n'y a pas échappé. Nous retracerons ensemble ce petit bout d'histoire locale, marqué de bouleversements technologiques, de drames humains et d'éthique d'un marché particulièrement actif ces dernières années.
On vous donne rendez-vous le 18/01 pour l'ouverture de notre brasserie et surtout la sortie officielle de l'Allégresse, notre première bière. Au programme de cette journée : - Dégustation de l'Allégresse au fût - Retrait des préventes de bouteilles d'Allégresse (pour les verres, il faudra encore patienter quelques semaines) - Vente de bouteilles - Rencontre avec les 2 porteurs du projet. L'occasion de se rencontrer pour discuter de l'avancement du projet de création d'une micro-brasserie dans notre ville. On espère vous voir nombreux!
Laissez-vous envahir par le côté obscure... ah non attendez, je me trompe de film! On recommence: Laissez vous envahir par les ténèbres lors de cette soirée spéciale bière noire. Et pour assumer le jeu de mots douteux servant de titre à cette soirée, on vous proposera en bonus de "l'authentique" bière au beurre faite maison. Mais celle-là ne sera pas pour les enfants...
Le cycle « Une recette, un repas, une histoire » se poursuit avec la passionnante histoire de la cuisine à la bière qui mettra en lumière l’antagonisme entre les cultures de la bière et du vin en Europe. Comment les premières recettes à la bière se sont-elles immiscées dans la cuisine classique française zythophobe du 18e siècle ? Quels furent les premiers recueils de recettes entièrement dédiés à la bière dans le monde anglo-saxon ? Qui fut le précurseur de la cuisine à la bière en Belgique ? Toutes les réponses le mercredi 22 janvier à l’Archéobistrot du Préhistomuseum de […]
On n'peut encore rien te dire m'biau, m'belle. Mais une chose est sûre, le soir du 24 janvier, attends toi à du show. Attends toi à du time. Attends toi à du showtime ! Tes copains de la brasserie, ainsi que tous leurs camarades, te réservent un évènement de folie. De la déwanne pur jus. Alors tiens-toi prêt: Rendez-vous ici même, sur la page Facebook de la Brasserie à 20h tapante le 24 janvier. A bi rât !
24/01 Komen onze vrienden Beeeeer - Torino voormalig gekend als EDIT - Torino met ons brouwen en ze brengen 7 van hun bieren mee. Taplist; Hoppy Little Sister - Session IPA, mix Citra Mosaic and Amarillo White Dwarf - #2 Cosmic Series Blanche with Kumquat (Chinese Tangerine), camomile , Star Anise and Bengal Long Pepper M80 - Doppelbock created to celebrate Marco Brignone, founder of EDIT Ezechiele 25:17 - Fruit American Pale Ale made with Buskers Beer, modern APA with lime and grapefruit peels A Christmas Tale in Tangerine Cream - Cream Stout made with tangerine juice Lost in Hops […]
The DOG will be back more stylish, bigger, badder and bolder to celebrate our refurbishment we will offer one year of beer to one of the first hundred customer through the door from 4pm. Be here early to be in the prize draw!
Le Café Caberdouche propose un cycle de dégustations à vocation formative pour les connaisseurs et enthousiastes de l'artisanat brassicole. Pour cette seconde séance, notre zythologue Cédric Jamar nous emmènera dans un voyage de bon goût fait de malt et de houblon. Il vous fournira les clés essentielles pour faire votre chemin à travers tout menu de bière et vous permettra de consolider vos connaissances de base indispensables. Il vous fera également déguster 4 bières sélectionnées par ses soins. Cédric est un professionnel de la bière depuis 20 ans. De serveur à consultant, de dégustateur à juge à l'international, sa formation […]
Les brasseries Nectar Bohème (Pottes) et Vivement Dimanche (Mouscron) se sont associées le temps d'un brassin pour créer une nouvelle recette exclusive: la TRIPOTE 🍺 On vous a concocté une Pale Ale de soif (4,6% alc.) avec une grosse dose de fleurs de houblons (Mosaic et Ekuanot). 🕓 Rendez-vous le 25 janvier au bar Vivement Dimanche, pour la déguster en avant-première 😘.
Hey folks, New year, new beers, new events, new people. 🍺🌏 We are going to start the 2020 season with this guys from the Zagovor Brewery who comes directly from Russia. They promised to bring some bombs to share with all of us, explosions of aromas and flavors, some healthy and new energy.
Pour marquer le deuxième anniversaire de notre ouverture, on a décidé de faire plaisir à tout le monde avec le mariage du meilleur de l’ouïe et du goût. Rodenbach Grand Cru VS The Smiths (no question). De 20h30 à 21h26, le temps d’écouter la compilation Hatful of Hollow, la 33 est au prix de la 25. 🤸🏽♂️ La succulente et toute récente Zenne Pils sera aussi de la partie, au fût.
I have the pleasure to announce another awesome tap takeover! The people from Totenhopfen will grace Ghent with some great beers straight outta LuxemBronx. There will be 6 of their beers on tap. Come and get it!
Depuis nos débuts, nous nous efforçons de prévenir les dangers liés à l’alcool avec, par exemple, la présence systématique de softs ou encore la possibilité de reprendre nos bières en growler pour les déguster chez vous sans avoir à reprendre le volant après. Bien que nous soutenions la plupart des initiatives qui visent à combattre les dangers tels que l’alcool au volant et l’alcoolisme, nous ne soutenons pas la Tournée Minérale qui diabolise toute consommation d’alcool indépendamment des quantités et des circonstances. On le comprend notamment très bien dans cette phrase issue de leur site : « Les chiffres le […]
We're super stoked to host our great friends from Burnt Mill Brewery (UK) showcasing 7 of their freshest delights. Burnt Mill is a new brewing project focused on producing fresh, unfiltered beers in a Suffolk farm. Both our breweries started in 2017 and they quickly established themselves as one of the best breweries in the UK, with remarkable hoppy or dark beers. We'll have the following beers on tap : * Showers & Tidal Waves IPA, 6% * Citra Fog IPA, 6.4% * Bitter Lake, Pale Ale, 5.5% * Shadow Cast, Chocolate Stout with cocoa husks (Lost & Grounded collab), […]
En marge de notre tap takeover Burnt Mill Tap Takeover & Tattoo Flash Day à L'Ermitage Saint-Gilles, une sélection exclusive de canettes de Burnt Mill Brewery sera disponible à la taproom tout le weekend. Avec bien entendu un petit fut branché en bonus, histoire de rentabiliser l'aller retour.
We are back with our degustation evenings! Th first one will be dedicated to the amazing brews from Nevel Artisan Ales and Oersoep Bretts, wild flowers, barrel aging,... you will get the chance to taste them all! We will be talking about their installation, koelschip methode, for aging passoion and have time to taste all the beers! For this first one of the year we set out 20 seats and we will see from there.
Qui a encore besoin qu'on lui présente cette légendaire brasserie néerlandaise? De Molen, sans conteste l'une des meilleures brasseries dans ce pays depuis des années. Et vous savez quoi? Il y a des tonnes de nouveautés chez eux, ces derniers temps. L'occasion de les découvrir. BONUS: Tous les participant(e)s à cette soirée dégustation joueront automatiquement à une tombola gratuite pour gagner une superbe plaque murale en métal de la brasserie De Molen. Concept : 7 bières artisanales vous sont présentées et décrites. Et bien sûr vous les goûtez. Les thèmes de ces soirées récurrentes varient (exploration d’un pays en particulier, […]
- DJ with The Tom Selleck Rockin' Club (50's / 60's) - Live with Les frères Lapoisse (French Rock'n'roll) - Live with Frau Blücher and the drünken horses (Fast Punk'n'Roll) - Live with Big Horse (Wild Rock'n'Roll One-man-band) - DJ with Dj LovePills (60's Garage Rock'n'Roll / Garage / Punk)
A few weeks ago we went to brew a native farmhouse beer style called Koduõlu on Saaremaa island (Estonia). This beer is not boiled, juniper infused and open fermented with bakers yeast. The style is getting near to extinction, but there still is a homebrewer community trying to keep the tradition going. Luc for us there are also two official breweries brewing the style. We went to brew an official collab with Pihtla õlu. For the first time ever there will be Koduõlu available in Belgium and Holland! The recipe is constructed with all respect for Saaremaa brewing tradition, but […]
Dok Brewing Company went a few weeks ago to brew a native farmhouse beer style called Koduõlu on Saaremaa island (Estonia). This beer is not boiled, juniper infused and open fermented with bakers yeast. The style is getting near to extinction, but there still is a homebrewer community trying to keep the tradition going. Luc for us there are also two official breweries brewing the style. They went to brew an official collab with Pihtla õlu. For the first time ever there will be Koduõlu available in Belgium and Holland at Koduõlu day !! La Source Beer Co Brewpub will […]
You have some incredible bottles, and don't know who you could share these with? One of your bottles is just too big for you, and you don't want to waste half of it? You are looking for some people to taste how amazing this beer from your collection is? We provide you with the perfect occasion for that: our next bottle club! For this fourth EFP Bottle Club, we continue once again with a theme, and this month it is ‘women’. Beers brewed by women, dedicated to a woman, with a woman's name, or a lady on the label... anything […]
Nous utilisons des cookies sur notre site web pour améliorer le confort de vos futures visites tout en respectant les lois européennes de protection des données personnelles du RGPD. En cliquant sur "Accepter tout", vous consentez à l'usage de tous les cookies. Cependant, vous pouvez consulter "Paramètres des cookies" pour configurer vos préférences.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the ...
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Cookie
Durée
Description
cookielawinfo-checkbox-analytics
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional
11 months
The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy
11 months
The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.